CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

cOunTinG.....

Daisypath Friendship tickers

Wednesday, October 2, 2013

NEW ENVIRONMENT...NEW JOB...

sgt lama aku xmenjenguk blog yg xserupa blog ni.
lbh baik jenguk cool blog.lagiii sedapppppp. =D

Too many things happen in my life.
ak pun dah dapat keje baru. keje yg sesuai bila dh jadi bini org.
ak pun xpayah dah nak bgn awal pagi buta (maknanya sgt awal la).
kitab keje lama aku tutup 28 oct lps.

tp 29 oct ak join lagi event company sebabnyaaa??????
sebabnya ak ni 1 of the best worker utk suku thn pertama.hehehe...
dapatla rewards ckit n  sijil. walaupun sikit mesti la kn amik.
rugi la kalau xamik. kan kan kan?????
FINISH..

skang kat tmpat keje baru.
baru 3 hari keje. tempat pun xkenal lg.
nak kn ronda2 dulu baru tau.hihi...

dari xmemasak, i kena memasak.huhu...
ada kantin kat sini tapi guna kupon. nilai kupon tu nnt akn tolak gaji
xmo la.dah la gaji ckit.kn tolak lg. patah semangat ak.hahaha...

cukup2 cik zai.sila sambung keje...

bye~~~

Saturday, April 13, 2013

OMG!i hate this people!!!!!

"Hello...ni sape sape?"
"Ni z*****, anak n***.ni sape ek?"
"Ni sepupu ngan mak."
"Oooo...nk panggil apa ek?"
"Xtau la.nnt tanya mak z*****"

Oh nooooooooooo!diri sndr pun xtau apa pangkat utk diri sndr.(ayat ak pun dh berbelit.)

Ak gila mls n nyampah nk ckp ngan dia.
Tunggu je bl dia nk abiskan conversation.
She is sòooooooooo irritating.
Giler berlagak.

"Dh keje ker?"
"Dah.keje biasa2 je"
"Z***** dl blja cos apa?"
"Blja teknologi makanan"
"Ooo...keje ngan kilang2 la.mcm adabi ye." (Ms ni ak suka sbb ada org tau pasal food tech.but it became so menyampah when......)

"Blaja mn dl."
"Blaja kat uitm"
"Ooo....ada ye tek. Mknan kat uitm?ingatkan kat poli je.baru ada ek kat uitm?"
Damn!giler bangang!
Tengkorak kau.dah berzaman ada cos tu kat uitm.ko ingat poli je ker ada?
U lain pun ada la....xpayah nk tunjuk tau segalanya klu tau sebesar hama jer!!!!!

Byk2.ada lg yg ak nyampah.tp cukup la yg ni ak lepaskan geram.!!!


Monday, April 8, 2013

NEW ARRIVAL.OPSS~~~ BKN BARANG.NEW COMER.ERK??¿¿¿

Salam pagi buta....
Ari ni dpt operator br utk menggantikan manusia yg nk blk itu.
Adakah ia akn bertahan?
I will update soon.haha...

Both of my line leader is betting btwn them,nk tgk selama mn dia akn bertahan. Bg ak klu dia thn,mmg sgt bgs.tp ada ker local yg nk msk kul 4pg? Ak rs xde.abis awal pyn 5pg. Ak jer yg tercongok awal pg buta2.nasib2....

Today jg ak nk kn mengadap bos kecik yg ckp saje pndai.
Ak plak yg xreti nk mnjwb. Kn mrh pun trima...sejak bl ko ni kool ulala~~~¿¿¿¿

Adoi~~~~~

Friday, April 5, 2013

SUDAH BERMULA.....

Alhamdulillah....
Sudah 4 bln i jd tunangan org.
Persiapan sudah la bermula. Yg simple2 boleh la start kan.ak pun xtau nak start ngan apa.so,ak start ngan cr brg hantaran.skang.melepak la diorang dlm bilik ak.huhu....


awal giler cari kan? Org lain mungkin dkat2 majlis br cr kot. Sbb benda2 tu simple je.Ak cr awal sbb xmo pening nak pilih brg. ari tu pun ak yg kritikal nk mencari brg.


en.tunang ak senang je cr brg.tgk2 trus berkenan.trus je angkat.ak plak? Hazab sungguh mencari. Planning tu ada ka sikit ngan my mom kan.usha2 pelamin.usha2 baju.usha2 brg utk doorgift. Usha sn.usha sini...duit oh duit...


Next??????? Apa ak nk kn wat????




P/s: en.kereta,u jgn wat hal tau.baik2 je bwk ak g keje.cukup time i bg u mkn.
  

Wednesday, April 3, 2013

AKHIRNYA MANUSIA ITU AKAN PULANG KE NEGARANYA...SYOH2....

Hoorey!!!!!!!orang itu akn abis.esok last day dia keje.seronok ak dgr.
Walaupun masalah slps dia xde adalah kekurangan org.
Tp ia tetap mengembirakan ak. Hahahahaha.........uhuk2...(terbayuk plak.)


Past ni,ak xpayah dgr dia memekak2 lg.
Melalui alam kerja sehari2 ngan tenangnya...yesz!


Post b4 ni ada ak membebel pasal sorang foreigner yg xsedar diri.dia la manusia itu yg mahu pulang ke negaranya.
Pergi la keje tempat lajn.selagi ko jd kuli gutu je la gayanya.klu ko jd manager br la ko leh ckp besar.gud luck!

Friday, March 29, 2013

TAK PAHAM BAHASA!!!!!!

Di pagi buta hari ni....ak mmg sgt marah...
Dah selalu mengamuk! Teramat tension!
Sgt marahkan pekerja asing yg sgt2 xphm bhs! Xtau  k gn bhs apa sbb ak xpndai pun bhs depa!


Sememangnya depa ni xsedar diri!
Kome berambus la cepat2.dah menyampah ak tgk muka korang.

Kalau nak citer apa yg ak ngamukkan sgt la byk. Banyak sgt yg terpendam.nak on9 pun xde masa....

Mmg blog yg dah lm tdo ni akn digunakan tmpat utk melepaskas marah yg terpendam!!!!!

Tuesday, March 19, 2013

ada aku minta duit ko?

dah lamaaaaaaaaaaaaaaaaaa sgt ak xjenguk blog.
tp ni ak nak melepaskan geram.

jiran ak yg satu ni! ak betul2 xpaham!!!!!
yg dia sibuk sgt nak ngata ak berisi apa hal?
ada ker ak minta duit ko utk mkn? ADA?ADA?
ko sibuk la nak ckp anak ko tu kurus. kecik molek?
yg kurus murus tu seorang tu jer.lg 2 org tu berisi gak.

blah la wei! ko budget bagus sgt ker?
diri sndr pun xkurus. yg kurus sorang tu jer.
tu pun sibuk nak canang2. nak banggakan.
xpaham tul ak manusia mcm ni.agaknya klu anak dia jd menteri lagi la gah bercerita!


CHOI!